Utgravingsprosjekt Vedavågen

Begeistrede andreklassinger

10.05.17

Steinalderutgravingen i Vedavågen på Karmøy er ikke stor når det gjelder verken omfang eller varighet, men vi hadde allikevel tid til å ta imot og lage et opplegg for 2. klasse fra Veavågen skole.

Bilde av utgravingsfeltet Utgravingsfeltet i Vedavågen.

Tirsdag 2. mai troppet de opp mannsterke, og fikk både høre om, se på og delta i utgravingen. De hadde lært om steinalderen før jul, og enda satt det mye kunnskap igjen i hukommelsen. Ungene fikk ta og se på flere av funnene som har blitt gjort, samt slipe grønnstein og skjære lær med skarpe flintstykker. Aller gjevest var det nok å få stå i såldet og plukke flint og bergkrystall selv, og å få se hvordan de skilte seg fra vanlig gråstein og grus.

Bilde av barn som er arkeologer 

Små hoder bøyd over såldet, med ivrige hender som leter etter flint.

I forbindelse med skolebesøket kom også representanter fra ulike lokal- og regionalmedia, og ungene fikk selv formidle hva de holdt på med. Det var sikkert noen spente små fjes, og kanskje også foreldre, som hørte/så nyhetene på radioen eller TV’en samme kvelden!

Sak på TV Haugalandet

Radioreportasje på NRK Rogaland

Elevene hadde en begivenhetsrik dag ute hos oss, og forlot utgravingen med lommene fulle av fine steiner av kvarts og kråkesølv.

 Helt til sist lyder det godt for et arkeologhjerte at en stor andel av ungene ytret ønske om å bli arkeologer når de blir store!